Actie Ashiana Paramaribo

Begin 2017 vroeg Elly Reynaers van Care Service Europe (CSE) aan onze Lionsclub een inzamelingsactie te starten voor het Surinaamse verpleeg- en verzorgingstehuis Ashiana. De situatie daar is mensonterend. Vanwege een zwaar gedevalueerde Surinaamse dollar is men niet meer in staat de meeste elementaire zaken aan te schaffen. Een groot aantal patiënten ligt  bij tropische temperaturen op kapotte plastic matrassen vaak uren in hun eigen urine. Het verschonen van lakens is een drama, omdat ze er gewoon niet zijn. En dan spreken we nog niet van de staat van de bedden of ander materiaal.

De vraag van CSE was heel simpel: Is het mogelijk om beddengoed en badlinnen dat thuis eigenlijk niet meer gebruikt wordt, maar wel in redelijke staat verkeert aan dit verpleeghuis te doneren?  De Lionsclubs, onder aanvoering van onze club, hebben gevolg gegeven aan deze oproep en de afzonderlijke clubleden gevraagd de donkere hoeken en gaten van de eigen linnenkasten leeg te halen, maar ook buren, bekenden en zakenrelaties uitgedaagd om aan deze actie mee te doen.

En het voorlopige resultaat mag er zijn. Dankzij de clubs, de coördinatie door LC Bergen op Zoom  en een gulle bijdrage van Blycolin uit Zaltbommel en A & X Textielverzorging uit Bergen op Zoom zijn er al meer dan zeven pallets aan Elly Reynaers overdragen. Mevrouw Reynaers was enorm blij met de opbrengst. “De eerste nood is gelenigd. Met een partij van bij benadering 350 sets lakens, kussenslopen en badhanddoeken zijn de 160 patiënten voorlopig geholpen”. 

Mocht u zelf nog bruikbaar beddengoed of badlinnen in huis hebben waar u niets meer mee doet? Laat het ons weten en stuur een bericht naar Eric Reynaers (ericreynaers@gmail.com).