26/02/2021

De jaarlijkse “D.E. Koffiepunten voor lokale Voedselbank Goed Ontmoet” actie heeft, ondanks de huidige Corona crisis een waar recordaantal punten opgeleverd. In West-Brabant en Tholen werden bij een twintigtal winkels en organisaties inzameldozen geplaatst waarmee maar liefst 2.261.322 punten zijn ingezameld. Een record!

“Een geweldig, niet verwacht resultaat, waar we ontzettend trots op zijn!” vertelt coördinator Martien Franken van de actie het. “We denken eind maart ongeveer 4.500 pakken koffie te mogen overhandigen aan Voedselbank Goed Ontmoet. Het definitieve aantal wordt pas eind maart bekend gemaakt als alle landelijke punten verzameld zijn. Maar we houden er ook dit keer een zeer positief gevoel aan over!"

"We hadden eerlijk gezegd niet verwacht dat we, na de successen van de afgelopen jaren, nog steeds zoveel punten zouden inzamelen. Maar wat een geweldig resultaat! De bereidwilligheid en goedhartigheid van veel winkeliers en instellingen om zelfs nu nog verzameldozen te plaatsen verdient echt een extra vermelding. 

Eind maart worden de door Douwe Egberts gesponsorde pakken koffie weer overhandigd aan Voedselbank Goed Ontmoet. Maar stil zitten is er voorlopig niet bij. Martien en zijn team van vrijwilligers van de lokale Lionsclubs zijn alweer bezig met de volgende D.E. punten actie die gepland staat voor december dit jaar. “Het is en blijft dankbaar om dit te kunnen doen, de mooie en positieve reacties die we krijgen stimuleren ons ieder jaar om door te gaan. U kunt dus al beginnen met sparen!”

Kunt u echt niet wachten of wilt u uw locatie beschikbaar stellen als verzamelpunt, neem dan contact op met Martien Franken via merank@home.nl